Isabelle HaringAls je mij ziet, denk je niet ‘goh die doet aan rolstoelbasketbal’. Ik kan gewoon lopen en heb ook geen zichtbare handicap. Toch kan ik niet op een normale manier sporten, ook al heb ik dat vele jaren met heel veel plezier gedaan. Door een knieblessure die ik opliep na verschillende operaties toen ik 18 was, kan ik namelijk niet meer rennen of springen.

Rolstoel

Vele jaren heb ik daardoor ook niet meer gesport, tot ik op Facebook rolstoelbasketbalvereniging de Rhedense Rollers tegenkwam. Hoewel ik in eerste instantie lichte twijfel had, omdat ik wel gewoon kan lopen, heb ik het toch een keer geprobeerd. Het was natuurlijk even wennen aan de sportrolstoel, omdat je veel dingen tegelijkertijd moet doen.

Toch ben ik blij dat ik het heb geprobeerd. Ik kan nu weer in een team sporten en iets doen wat ik erg leuk vind.

Isabelle Haring