Kind Rolstoel

Goed ruimtelijk inzicht stelt ons in staat om de omgeving en onze relatie daarmee beter te kunnen begrijpen. In de praktijk betekent dit bijvoorbeeld dat je de weg naar huis kunt vinden, veilig over kunt steken, dat het je lukt om de vaatwasser in te ruimen of dat je een koffer met kleding kunt inpakken. Het lijken simpele handelingen, maar toch dien je daarvoor te beschikken over een redelijk ruimtelijk inzicht.

Beperkt

Veel gehandicapte kinderen, die zich verplaatsen met behulp van een rolstoel, ervaren de ruimte om zich heen op een heel andere manier. Ze bekijken hun omgeving vanuit een zittend en dus veel lager perspectief en kunnen zich niet altijd vrijuit bewegen omdat er soms simpelweg iets in de weg staat. Ook is hun wendbaarheid en bewegingssnelheid vaak beperkt.

Focus

Het goede nieuws is: rolstoelbasketbal kan daarbij helpen! Spelenderwijs leren jonge rolstoelers om hun snelheid te vergroten en hun wendbaarheid te verbeteren. Tijdens het spel raken ze langzamerhand vertrouwd met de ruimte en de veranderende posities van hun teamspelers.
Ook leren ze om zich vrijuit in een grote ruimte te bewegen, te focussen op de plek waar het basketbalnet hangt en behendig en strategisch een bal over te spelen naar een medespeler, die op een andere plek in de sporthal staat opgesteld.

Ruimtelijk inzicht

Dit alles maakt rolstoelbasketbal niet alleen een erg leuke en gezellige teamsport, maar dragen de begeleiders van rolstoelbasketbal-vereniging ‘de Rhedense Rollers’ ook nog eens hun steentje bij aan de ontwikkeling van een goed ruimtelijk inzicht bij gehandicapte kinderen. Wij bieden vriendelijke, persoonlijke en oplossingsgerichte begeleiding waarbij natuurlijk goed rekening wordt gehouden met de mogelijkheden van uw kind.
Dus aarzel niet, kom eens een keer kijken of gewoon gezellig meedoen tijdens onze trainingen!

Of uw kind daarna thuis de vaatwasser zal willen uitruimen, kan natuurlijk niet worden gegarandeerd…