Onze vaste trainingslocatie is sporthal De Dumpel, Gruttostraat 14, 6883 CN Velp. De training van De Rhedense Rollers voor volwassenen vindt elke donderdagavond van 19.00 uur tot 20.30 uur plaats. Vanwege de zomervakantie is de eerstvolgende trainingsdag donderdagavond 22 augustus.

De trainingsochtend voor het jeugdteam is 2x per maand op zaterdag van 10:00 tot 11:30 uur, ook in sporthal De Dumpel. Vanwege de zomervakantie is de eerstvolgende trainingsdag zaterdagmorgen 24 augustus.

Bij ons leer je op een gezellige manier hoe je het beste in een sportrolstoel kunt bewegen om te kunnen scoren. Wendbaarheid, balbeheersing, tactiek, spelregels, alles komt aan bod. Vaak is er na de training nog voldoende tijd over om een wedstrijdje te spelen. Daarmee kan de verworven kennis direct in de praktijk worden toegepast.

Een gladde vloer is het beste voor het rolstoelbasketbal. De wielen van de sportrolstoelen bewegen daar uitstekend op, zodat er een grote wendbaarheid wordt bereikt. Links of rechts stuiteren met de bal, wenden en keren, de bal op schoot, hard op de wielen duwen in de richting van de basket, andere spelers omzeilen om tenslotte het doel van het spel te bereiken. Dat is door goed te mikken en kracht te zetten, de bal precies door het net te laten gaan en te scoren.

Naar de wekelijkse donderdagavond-training (volwassenen) en tweewekelijkse zaterdagochtend-training (jeugd) wordt door alle leden met veel plezier uitgekeken. De trainingen zijn leerzaam en pittig, en vanwege de heersende teamgeest ook gezellig.

Ben je om welke reden dan ook gebonden aan een rolstoel en vind je basketbal een fijne sport? Kom dan eens kijken op de training, zodat je zelf kunt zien hoe prettig het is om deel uit te maken van De Rhedense Rollers. Zoals ook elders op deze site wordt vermeld, mag je vier keer als volwassene en twee keer als jongere (t/m 16 jaar) gratis meetrainen voordat je besluit om lid te worden.