Onze vaste trainingslocatie is sporthal De Dumpel, Gruttostraat 14, 6883 CN Velp. De training van De Rhedense Rollers vindt elke donderdagavond van 19.00 uur tot 20.30 uur plaats.

De trainingsochtend voor het jeugdteam is elke zaterdag van 10:00 tot 11:30 uur, ook in sporthal De Dumpel.

Bij ons leert u op een gezellige manier hoe u het beste in een sportrolstoel kunt bewegen om te kunnen scoren. Wendbaarheid, balbeheersing, tactiek, spelregels, alles komt aan bod. Vaak is er na de training nog voldoende tijd over om een wedstrijdje te spelen. Daarmee kan de verworven kennis direct in de praktijk worden toegepast.

Een gladde vloer is het beste voor het rolstoelbasketbal. De wielen van de sportrolstoelen bewegen daar uitstekend op, zodat er een grote wendbaarheid wordt bereikt. Links of rechts stuiteren met de bal, wenden en keren, de bal op schoot, hard op de wielen duwen in de richting van de basket, andere spelers omzeilen om tenslotte het doel van het spel te bereiken. Dat is door goed te mikken en kracht te zetten, de bal precies door het net te laten gaan en te scoren.

Naar de wekelijkse donderdagavondtraining wordt door alle leden met veel plezier uitgekeken. De training is leerzaam en pittig, en vanwege de heersende teamgeest ook gezellig.

Bent u om welke reden dan ook gebonden aan een rolstoel en vindt u basketbal een fijne sport? Komt u dan eens kijken op de training, zodat u zelf kunt zien hoe prettig het is om deel uit te maken van De Rhedense Rollers. Zoals ook elders op deze site wordt vermeld, mag u vier keer gratis meetrainen voordat u besluit om lid te worden.